Ovaj sajt služi kao mesto gde ljubitelji putovanja i odlazaka na izlete mogu da se okupe da bi razmenili informacije, podelili iskustva i pomogli jedni drugima u svemu vezanom za putovanja i izlete po Srbiji. Uredništvo Sajta je napravilo sledeća Pravila da bi ovaj Sajt ostao prijatno i korisno mesto za sve posetioce.  

Pravila
     1. Kada se novi Član registruje, obavezan je da se predstavi u delu Predstavljanje Članova. Registrovanje nije obavezno ali neregistrovani posetioci ne mogu koristiti celokupan sadržaj Sajta i ne mogu ostavljati komentare ili otvarati nove teme.

     2. Poštuj pravila kulturnog komuniciranja na Internetu: 
       • Ne piši VELIKIM SLOVIMA. To znači vikanje.
       • Kada pišeš odgovor u nekoj temi, drži se tematike o kojoj se diskutuje.  Kada otvaraš novu temu, drži se tematike dela sajta gde tu temu otvaraš.  Sve teme koje nemaju veze sa putovanjima, izletima po Srbiji i iskustvima sa putovanja i izleta po Srbiji ne mogu se otvarati i kao takva će biti brisana ako budu otvorena.
       • Kada postavljaš novu temu, smisli dobar naslov koji će jasno naznačiti o čemu se radi.  Primer lošeg naslova: "Pomoć!!!".  Primer dobrog naslova: "Išao bih na jug Srbije".
       • Ne postavljaj istu temu u više različitih delova Sajta. To je spamovanje i kažnjava se.
       • Nemoj kačiti prevelike slike.  Mnogi Članovi i posetioci Sajta imaju spor Internet pa im velike slike predstavljaju problem.  Neki razuman maksimum je 800x600 piksela.
       • Ako imaš neko pitanje, postavi temu i pitaj. Ne šalji pitanja Urednicima privatnom porukom. Izuzetak je pravilo 4.z. (komentarisanje odluka Uredništva).
       • Ako imaš nešto da kažeš – kaži.  Ako nemaš – nemoj.  Beskorisne poruke (tipa "+1", samo smajli, deset odgovora za redom u istoj temi, i sl.) će biti obrisane.  Preterivanje sa glupavim porukama se smatra spamovanjem i kažnjava se.
     3. Nije dozvoljeno postavljati komercijalne oglase.  Ovo se odnosi na vlasnike prodavnica, turističke agencije, ugostitelje i sl.  Komercijalno reklamiranje na Sajtu uz nadoknadu za sada nije moguće.

     4. Strogo je zabranjen(o):

       • Diskutovati o politici, uključujući dnevno-političke i socijalne teme.
       • Pokretati bilo kakvu diskusiju koja može da prouzrokuje konflikt vezan za nacionalnu, versku ili rasnu pripadnosti.
       • Govor mržnje.
       • Fizičke pretnje.
       • Vređanje bilo kog Člana ili gosta Sajta.
       • Korišćenje vulgarnog rečnika i postavljanje vulgarnih slika.
       • Reklamiranje drugih sajtova, bez prethodne konsultacije sa Uredništvom i njihove pisane saglasnosti.
       • Javno objavljivanje primljenih privatnih poruka.
       • Javno komentarisanje odluka Uredništva, uključujući odluke o banovanju Članova, brisanju poruka, i način na koji Uredništvo tumači pravila Foruma. (Ukoliko imaš pitanje u vezi neke odluke Uredništva, pošalji “privatnu poruku” Urednicima ili Administratoru i dobićeš odgovor.)
       • Širenje negativne energije na Sajtu.  (Primer: provociranje Članova, bezobrazluk, teatralno napuštanje Sajta, itd.)

     5. Kršenje gore navedenih pravila rezultovaće banovanjem (zabranom pristupa sajtu) od minimum 7 dana do maksimum trajnog udaljavanja sa Sajta. Samo Uredništvo donosi odluku o banovanju, i odluka Uredništva je konačna.

     6. Svaka poruka za koju Urednici smatraju da će narušiti mir na Sajtu, iz bilo kog razloga, biće obrisana bez upozorenja i objašnjenja.

     7. Trudimo se da damo pozitivan doprinos našoj zajednici:
       • Ako znaš odgovor na nečije pitanje – odgovori, nemoj ćutati.
       • Ako “ne znaš” odgovor, nemoj pričati napamet i bespotrebno zbunjivati ljude.
       • Ako možeš da pružiš pomoć nekome, pruži je od srca.  Ako ti treba pomoć, zatraži je – ovde smo da jedni drugima pomažemo.
       • Učestvuj u radu Sajta; nemoj samo sedeti po strani.  Kvalitet ovog Sajta zavisi od svih nas – koliko ćemo se potruditi da budemo od koristi jedni drugima i ovoj našoj zajednici.

Definicije

Član Sajta
je svako ko se registruje i kulturno predstavi.  Član može da otvara nove teme, odgovara na postojeće, i otvara i učestvuje u glasanjima.  Član je dužan da se pridržava gore navedenih Pravila Sajta, u protivnom članstvo mu može biti ukinuto privremeno ili trajno.

Uredništvo se sastoji od Urednika i Administratora i zaduženo je za pravilno funkcionisanje Sajta.

Urednici su Članovi Sajta zaduženi za ordžavanje reda, mira i kvaliteta Sajta.  Urednik može da obriše poruke koje se kose sa Pravilima, premesti poruke i teme ako su postavljene na pogrešnom mestu, spaja srodne teme i zatraži banovanje (zabranu pristupa) Članova koji krše Pravila.

Administratori su idejni osnivači Sajta, i kao takvi definišu politiku i usmerenje Sajta.  Administratori su takođe zaduženi da rešavaju konflikte između Članova, i izriču kazne (uključujući banovanje) onima koji krše Pravila.

Banovanje (od engleske reči ban, što znači "zabrana") je zabrana pristupa Sajtu, odnosno ukidanje članstva onome ko krši Pravila Sajta.  Banovanje može biti privremeno ili trajno.

Vulgarna slika je slika pornografskog sadržaja ili slika golotinje gde se vidi polni organ.  Vulgarnim slikama se takođe smatraju fotografije saobraćajnih i drugih nesreća gde se vide raskomadana tela žrtava. Vulgarna slika je i prikazivanje bilo čega što se smatra socijalno neprihvatljivim sa očiglednom namerom da se izazove negativna reakcija, gađenje ili oskrnavi Srbija ili ličnost na bilo koji način.